دیدگاه بوش در نظارت تصویری را بهتر بشناسیم
شرکت بوش سکیوریتی یه عنوان یکی از زیر شاخه های شرکت بوش آلمان در زمینه تولید محصولات امنیتی از سال 2002 فعالیت می کند. بخش محصولات امنیتی بوش شامل نظارت تصویری، کنترل دسترسی، اعلام حریق و صوت و کنفرانس بوش می شود. بوش با توجه به این که بیش از صد سال سابقه تولید در بخش های متعدد صنایع مختلف را دارد از جمله شرکت هایی است که برای جایگاه محصولات خود در بازار فلسفه و دیدگاه منحصر به فردی دارد.
در بخش نظارت تصویری هم بوش به عنوان یکی از تولید کنندگان مطرح که در رتبه بندی شرکت های این صنعت در سال های اخیر همواره جز سه شرکت برتر این صنعت بوده است، دارای فلسفه و دیدگاه خاص به بازار مصرف این صنعت است و سعی می کند تمامی محصولات خود را حول این فلسفه و دیدگاه عرضه کند.
در این انتهای نوشته سعی داریم به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
1- محصولات بوش نسبت به سایر بازیگران بازار چه تفاوت هایی دارند؟ بدیهی است این تفاوت های می تواند شامل مزایا و هم معایب باشد.
2- دیدگاه بوش نسبت به آینده بازار نظارت تصویری چیست؟
3- چه زمانی بهترین انتخاب خرید محصولات بوش خواهد بود؟
بخش اول – معماری متفاوت به دلیل دیدگاهی متفاوت
اگر به شیوه چیدمان و معماری بخش ضبط تصاویر بوش نگاه ساده ای بیندازید در اولین نگاه متوجه تفاوت های کاربردی در این معماری خواهد شد.
این تفاوت در ابتدا در بخش ارتباط بین دوربین ها و محل ضبط تصاویر دیده می شود. در سیستم ذخیره سازی بوش سرور اصلی مدیریت کننده خود را در میانه راه انتقال تصاویر از دوربین ها تا محل ذخیره سازی قرار نمی دهد. در واقع در بسیاری از معماری های رایج، سرور مدیریت کننده تصاویر Stream ها را از دوربین ها دریافت می کند و آن را به سمت محل ذخیره سازی و یا نمایش تصاویر ارسال می کند. (شیوه ای که در بسیار از VMS ها مانند Genetec و یا Milestone رایج است). در معماری بوش سرور مدیریت کننده تصاویر تنها مشخص می کند که هر دوربین Stream مربوط به تصاویر خود را به کدام مقصد یا مقاصد ارسال کند. بدیهی است که این مقاصد می توانند NAS ها و یا DAS های موجود در شبکه باشند که بوش به اصطلاح آن ها VRM می نامد . (VRM مخفف Video recording manager است که به معنی مدیریت ضبط تصاویر است).
در این معماری مزایای جالبی به دست می آید:
- یک سرور مدیریت تصاویر به سادگی می تواند تا 2000 دوربین را مدیریت کند چرا که Stream دوربین ها از آن عبور نمی کند و محدودیت پهنای باند بسیار کمتری وجود خواهد داشت.
- در حالت نبودن سرور مدیریت کننده در مدار ( به دلیل از کار افتادن آن و یا مشکل در ارتباط شبکه ای ) ضبط و نمایش تصاویر دچار مشکل نمی شود، چرا که دوربین ها با مقاصد از پیش تعیین شده خود در ارتباط خواهند بود و Stream های آن ها توسط VRM ها دریافت شده و یا توسط Client های نمایش دهنده در حال دریافت است که نتیجه آن قابلیت اطمینان بیشتر (Reliability) است.
- امکان استفاده از Recording On Edge یعنی ضبط تصاویر بر روی SD Card های روی دوربین ها به سادگی به عنوان یک Reserve برای از دست دادن ارتباط تصاویر با بخش ضبط کننده میسر می شود.
تفاوت دیگر در نوع استفاده از کد کننده های اطلاعات( Encrypted Data ) است که بوش به کمک آن ها سعی می کند نگرانی استفاده از شبکه های کامپیوتری برای انتقال تصاویر را از میان بردارد و این اطمینان را ایجاد کند که حتی در صورت دسترسی به Streamدوربین ها در میان راه به دلیل کد شدن این اطلاعات در مبدا ( دوربین ) امکان دسترسی به این تصاویر وجود نخواهد داشت.
بخش دوم – آنالیز تصاویر آینده نظارت تصویری
یکی دیگر از تفاوت های بوش با تمامی بازیگران بازار نظارت تصویری در تمامی دنیا، دیدگاه متفاوت این تولید کننده به مبحث آنالیز تصاویر است.
اگر چه صحبت از آنالیز تصاویر به تازگی در بازار نظارت تصاویری همه جا شنیده می شود اما تفاوت اصلی دیدگاه بوش نسبت به سایرین در این است که آنالیز تصاویر معمولا توسط تولید کنندگان نرم افزار ها مطرح می شود و تولید کنندگان دوربین ها و سایر سخت افزار ها معمولا در این مورد چیزی برای عرضه ندارند.
دیدگاه متفاوت بوش در مورد آنالیز تصویری ناشی از دیدگاه این شرکت نسبت به آینده این صنعت است، از آن جا که تعداد دوربین های به کار گرفته شده در دنیا هر روز و به سرعت روزافزونی در حال افزایش است و استفاده از افراد برای نگاه مداوم به این تصاویر عملا غیر ممکن به نظر می رسد و کارایی دقیقی نیز ندارد، بدیهی است که تشخیص رخ داد ها به صورت اتوماتیک و ایجاد الارم هایی که توجه اپراتور را به خود جلب کند و یا باعث رخ داد هایی اتوماتیک شود بسیار ضروری به نظر می رسد.
شرکت بوش آنالیز تصاویر را در درون دوربین های خود ایجاد کرده است، بدین معنی که درون هر دوربین یک یا دو پردازشگر وجود دارد که بدون نیاز به هیچ نرم افزار و یا سروری می تواند به تنهایی 16 آنالیز تصویری مختلف را انجام داده و الارم ناشی از آن را به سرور مدیریت تصاویر منتقل کند.
برخی از این آنالیز ها عبارتند از :
- شمارش افراد
- تشخیص چهره
- تشخیص عبور از ناحیه ممنوع
- تشخیص پارک ممنوع
- تشخیص عبور از فنس های مجازی
- تشخیص برداشته شدن چیزی از محل
- تشخیص اضافه شدن چیزی به محل
- تعقیب حرکت
- تشخیص و شمارش خودرو ها
- تشخیص سرعت و رنگ و ...
لازم به ذکر است که همه دوربین های ساخت شرکت بوش دارای این توانایی هستند و استفاده از این توانایی ها بدون نیاز به پرداخت هیچ هزینه اضافی لایسنس و یا بدون نیاز به هیچ گونه سرور و تجهیزات جانبی امکان پذیر است.
بحث در مورد آنالیز تصویری در این نوشته نمی گنجد و برای پیگیری جزئیات آن می توانید به سایر نوشته ها در همین بخش مراجعه کنید، اما نکته اصلی که می خواهیم در این نوشته به آن تاکید کنیم این است که بوش آنالیز تصویری را رقابت آینده صنعت نظارت تصویری می داند و آن چه این شرکت در محصولات خود در نظر گرفته است بدون شک بسیار کم نظیر است و سایر رقبای این شرکت در این زمینه بسیار دور از بوش قرار گرفته اند.
بخش سوم – نظارت تصویری به عنوان جزئی از یک سیستم کلی
یکی دیگر از تفاوت هایی که در دیدگاه بوش به عنوان یکی از برترین تولید کنندگان محصولات امنیتی وجود دارد، کارکرد یکپارچه سیستم های امنیتی با یکدیگر است.
این مسئله ناشی از این حقیقت است که سیستم های امنیتی در مواردی با هم تداخل کارکرد دارند. تولید کنندگانی که تنها به تولید یکی از این محصولات می پردازند در بسیاری از موارد توجهی به این تداخل ندارند اما شرکت بوش از آن جا که به تولید بخش های مختلفی از سیستم های امنیتی می پردازد می تواند این تداخل ها را ببیند و برای برطرف کردن این ضعف ها اقداماتی انجام دهد.
برای روشن تر شدن مسئله به این مثال توجه کنید: فرض کنید در یک ساختمان بلند مرتبه دارای سیستم کنترل دسترسی و سیستم اعلام حریق و سیستم نظارت تصویری و سیستم اعلان عمومی، اعلام حریقی رخ دهد:
اگر این اعلام حریق ناشی از یک الارم اشتباهی باشد، به عنوان مثال یک فرد زیر یکی از سنسور ها در حال پیپ کشیدن باشد، به صدا در آمدن صدای آژیر می تواند کارکرد معمول این ساختمان را برای چند ساعت مختل کند، چرا که با شنیده شدن صدای آژیر افراد ساختمان را تخلیه خواهند کرد و تا بازگشت به حالت عادی کارکرد ساختمان حداقل چند ساعت زمان مورد نیاز خواهد بود.
در سیستم های یکپارچه امنیتی بوش سیستم نظارت تصویری در این حالت به کمک سیستم اعلام حریق می آید، بدین صورت که در حالت عمل کردن یکی از سنسور ها یه صورت خودکار نزدیک ترین دوربین به آن سنسور تصویر خود را به اپراتور نمایش می دهد و مدت زمان کوتاهی را در اختیار اپراتور قرار می دهد تا در صورتی که مطمئن شد الارم یک الارم اشتباه است از به صدا در آمدن آژیر ها جلوگیری کند.
در همین مثال فرض کنید سیستم اعلام حریق به درستی حریق را تشخیص داده است و آژیر ها را به صدا در می آورد اما درب های خروج توسط سیستم کنترل دسترسی بسته هستند و برای خروج از افراد کارت و اثر انگشت می خواهند، سیستم کنترل دسترسی می تواند در شرایط تخلیه اضطراری ساختمان یک تداخل مهم با کارکرد اعلام حریق داشته باشد. در سیستم های یکپارچه امنیتی بوش در صورت به صدا در آمدن آژیر حریق، تمامی سیستم های کنترل دسترسی به صورت خودکار راه های فرار را باز می کنند، سیستم اعلام عمومی بوش نیز بر اساس یک منطق ار پیش تعیین شده شروع به پخش پیام هایی خودکار جهت تخلیه به ترتیب طبقات ساختمان می کند و سیستم نظارت تصویری نیز می تواند به سادگی مدیر بحران را از خروج همه افراد مطمئن کند.
جمع بندی
بوش یکی از تولید کننده های نظارت تصویری است که تولیدات آن علاوه بر پیشگام بودن در تکنولوژی و کیفیت بالای تولید دارای تفاوت هایی عمده در عملکرد، مانند معماری متفاوت در سیستم، آنالیز تصویری و یکپارچه سازی است که این تفاوت ها به دلیل فلسفه متفاوت بوش در نظارت تصویری است.
محصولات بوش همواره در بالاترین سطح محصولات موجود در بازار از دیدگاه کیفیت، به روز بودن و قابلیت اطمینان قرار گرفته اند که این موارد نه تنها در مورد تولیدات نظارت تصویری بلکه در تمامی محصولاتی که نام بوش بر آن ها قرار گرفته است دیده می شوند.
از دیدگاه قیمت محصولات بوش در نظارت تصویری جزء محصولات گرانقیمت طبقه بندی می شوند که البته در بسیاری موارد این محصولات نسبت به محصولات مشابه سایررقبا ارزان تر هستند، اگر چه بسیاری از مشهور ترین رقبای بوش در زمینه هایی مانند آنالیز تصویری و یکپارچه سازی حرفی برای گفتن ندارند. رقابت خود را معطوف به بالابردن رزولوشن و مواردی این چنینی کرده اند.
در انتها بد نیست به این موضوع نیز اشاره ای داشته باشیم که اگر نیازمند سیستمی به روز با قابلیت اطمینان بالا هستیم که علاوه بر کارکرد های عمومی یک سیستم نظارت تصویری باید به مواردی مانند آنالیز تصویری و یکپارچه سازی و یا کارکرد در شرایط سخت محیطی نیز بپردازد قطعا بوش انتخابی بی رقیب خواهد بود.
- مقالات
- تکنولوژی های مبتنی بر محتوای Bosch SECURITY
- نسخه جدید نرم افزار BVMS کمپانی Bosch
- دکل های نظارت تصویری
- سیستم حفاظت الکترونیک در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها
- دوربین های دید در شب - مفهوم Day/Night
- شبکه به زبان ساده چیست؟
- تفاوت استفاده از فیبرهای نوری، کابل ها، لینک های وایرلس در شبکه های حفاظت الکترونیکی